top of page

do 26 jan

|

Amsterdam

Toonzetters in het Muziekgebouw

Werken van Jan-Peter de Graaff, Celia Swart, Julian Schneemann, Bram Kortekaas, Mathilde Wantenaar, Primo Ish-Hurwitz, Ramin Amin Tafreshi, Frieda Gustavs, Nuno Lobo, Martín Mayo, Melle Heij, Alexandre Kordzaia, Thomas van Dun, Arjan Linker, Dimitri Geelhoed, Tijmen van Tol, Boris Bezemer, Rick van

Registration is closed
See other events
Toonzetters in het Muziekgebouw
Toonzetters in het Muziekgebouw

Time & Location

26 jan 2023 20:15

Amsterdam, Piet Heinkade 1, 1019 BR Amsterdam, Netherlands

Specifications

Hoe klinken de twintigers van nu? Toonzetters is een caleidoscopisch concert van twintig componisten in hun twenties, zoals Karmit Fadael, Mathilde Wantenaar en Jan-Peter de Graaff. Verschillende stijlen en karakters, van neoromantisch tot indierock of jazzy electronics passeren in hoog tempo de revue. Gedurende een uur ontvouwt zich een levendig tijdsbeeld van muziek anno nu, gebracht door vier voortreffelijke jonge musici en gecombineerd met hypnotische filmbeelden van Bowie Verschuuren. Alle componisten en uitvoerders hebben een sterke band met Nederland.

Het out-of-the-box-denken piekt in het twintigersbrein, zegt de wetenschap. De ontwikkelingen aan de muzikale frontlinies gaan snel, zowel op artistiek als technologisch gebied, terwijl 20e-eeuwse taboes (tonaliteit!) geen issue meer zijn. Het resultaat: een dampende cocktail van kleurrijke en diverse muziek, die bovendien voor een groot publiek toegankelijk is. Met deze door henzelf ontworpen concertervaring wijzen de twintig twintigers de weg naar de toekomst. Een album van Toonzetters verschijnt op het opkomende Nederlandse label 7 Mountain Records.

Share This Event

AGENDA

bottom of page