top of page

za 11 jun

|

Amsterdam

Mirage with HAN

De Utrechtse Studenten Cantorij zingt o.l.v. Fokko Oldenhuis een cultureel divers programma met Iraanse en Nederlandse koormuziek. De samenkomst van deze twee werelden zal klinken in werken van o.a. Ton de Leeuw, Aftab Darvishi, Frieda Gustavs en Gerard Beljon. Kom luisteren en laat u verrassen!

Registration is closed
See other events
Mirage with HAN
Mirage with HAN

Time & Location

11 jun 2022 20:15

Amsterdam, Walenpleintje 159, 1012 JZ Amsterdam, Netherlands

Specifications

Het programma Mirage (FR: luchtspiegeling) is een ontmoeting tussen de westerse en oosterse muziektraditie. Op het eerste gezicht lijken deze ver van elkaar verwijderd, maar juist de combinatie van beide culturen geeft een nieuwe werkelijkheid, zoals bij een luchtspiegeling in de woestijn (‘Fata morgana in the Gobi Desert’ Se Enkhyabar, titelstuk). Mirage is een indrukwekkend, cultureel divers programma vol muzikale verrassingen.

Bij de Utrechtse Studenten Cantorij staat zowel het respect voor traditie als de hang naar avontuur centraal in de programmering. Composities van de grootste Nederlandse componisten uit de 20e eeuw als Ton de Leeuw en Robert Heppener worden in dit programma samengebracht met nieuw werk van Iraanse componisten. Zo werd de muziek van Ton de Leeuw (1929-1996) beïnvloed door zijn bewondering voor de oosterse muziek, terwijl het werk van de jonge Iraanse componiste Aftab Darvishi (1987) vanuit de oosterse traditie in muzikale, westerse vorm gestalte krijgt.

Share This Event

AGENDA

bottom of page